I gränslandet mellan skräpmat och restaurang
I Australien finns det något som är mycket trevligt: det finns en nivå mellan skräpmat och restaurangmat. Mellan McDonald’s, KFC, Subway, Hungry Jacks, Pizza Hut och dyr restaurangmat finns ett mellanting som gör allting lite bättre än ett snabbmatsställe och lite billigare,smidigare och snabbare än på en restaurang:
- Servicen: man beställer och betalar över disk men maten bärs ut till bordet. Det går snabbare än på restaurang men man får ändå maten till bordet.
- Kvalitén: nyttigare, mer vällagad mat. Ofta med inriktning på till exempel lokala ingredienser, utan tillsatta konserveringsmedel, kyckling från frigående höns, inga hormoner, inga tillsatta färgämnen, miljövänligt och liknande.
- Prisklass: aningen, men bara aningen dyrare än på tidigare nämnda snabbmatställen. Man betalar vad maten är värd.
- Restaurangerna: oftast del av en kedja som finns spridd över hela eller delar av Australien. Interiören är oftast mer restauranglik än på snabbmatsställen, det är trivsamt och man känner att man ändå kan sitta ett tag.
Till dessa restauranger i gränslandet räknar jag till exempel Burger Edge, La Porchetta, Nando’s, Grill’d. Värt att prova!
/ Victoria
Kommentarer
Trackback